Är du vår blivande redaktör & produktionsledare?

Dina arbetsuppgifter
Som redaktör & produktionsledare har du ett övergripande ansvar för de tidningsprojekt vi genomför i regionen och nationellt. Att du är en talangfull, kreativ och noggrann skribent med omvärldskoll är ett måste, men vi söker dig som också har förmågan att hantera många processer samtidigt, arbeta strukturerat och har koll på detaljerna.

Som redaktör måste du ha lätt för att sätta dig in i nya ämnen och snabbt kunna orientera dig inom områden som rör allt från företagande, ekonomi och arbetsliv till miljö, klimat och sociala frågor. Du bör även ha en naturlig känsla för kommunikation, förmågan att formulera kärnfulla budskap i intresseväckande tidningskoncept och ha lätt för att bygga förtroendefulla och givande relationer med kunder.

I din roll som produktionsledare är du dessutom ansvarig för att alla tidningsprojekt löper på enligt tidsplan, även projekt du inte själv arbetar aktivt med. Du håller i planering, bokningar, tar ansvar för att lösa eventuella problem och har en viktig roll i att kvalitetssäkra material från våra övriga skribenter och redaktörer. Arbetet kräver full prestigelöshet av både dig och dina kollegor.

Om dig
Du blir en nyckelperson i vår fortsatta strävan efter att producera genomtänkta tidningsprodukter med journalistisk skärpa och relevans. För att kunna lyckas i den här rollen tror vi att du har jobbat några år som journalist eller copywriter, gärna också som redaktör, och kan visa upp arbetsprover och referenser som styrker den efterfrågade kompetensen.

Att jobba på Crossmedia Communication innebär stora friheter, men också ett stort personligt ansvar. Resor, i enstaka fall med övernattning på annan ort, är en del av arbetet, vilket betyder att det är en fördel om du vid behov kan vara flexibel i dina arbetstider. Vi lägger stor vikt vid din känsla för språk och kommunikation, din vilja att prestera och dina övriga personliga egenskaper.

Önskvärda meriter
– Eftergymnasial utbildning, två år eller längre inom journalistik/information/kommunikation
– Arbetslivserfarenhet som redaktör, copywriter, journalist två år eller längre

Villkor och tider
Vi är öppna för att diskutera en anställningsgrad på 80–100 procent av heltid och ser helst att du börjar hos oss någon gång under januari. Intervjuer kan komma att ske löpande under december, så skicka din välformulerade ansökan snarast möjligt.

Om oss
Crossmedia Communication är en kommunikationsbyrå som hjälper företag och organisationer att förbättra och effektivisera sin kommunikation och marknadsföring. Vi rör oss över gränserna mellan digitalt och tryckt, färg och funktion och strategi och produktion. Inom organisationen har vi också en avdelning som arbetar specifikt med försäljning och produktion av kundtidningar och tidningsbilagor på uppdrag av bland annat offentliga organisationer, större företag och branschorganisationer. Vi söker nu en talangfull och strukturerad redaktör som vill vara med i att utveckla den här verksamheten. Crossmedia Communication är ett företag med höga ambitioner, ett gott rykte på marknaden och vi kan erbjuda en avslappnad och kreativ arbetsmiljö på kontoret i Uppsala. Vi har vuxit snabbt, från fem till omkring 20 medarbetare på tre år, och har ambitionerna att bli ännu fler under 2017.

Ort: Uppsala
Företag: Crossmedia Communication
Typ av tjänst: Redaktör/produktionsledare
Sista ansökningsdatum: 2016-12-18

Frågor om tjänsten besvaras av Mats Hellström, tfn 0700-84 00 54. Mejla din ansökan till mats.hellstrom@crossmediagroup.se och glöm inte att bifoga relevanta arbetsprover som styrker din kompetens och erfarenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!