Så verifierar du ditt konto på Instagram

Har du någon gång följt ett konto eller gillat ett inlägg som sedan visat sig vara skapat av någon annan än den du trodde? I så fall är du inte ensam. Instagram har löst problemet genom en verifieringsprocess och numera kan vem som helst enkelt ansöka om att få sitt konto verifierat.
Så här ser ett verifierat konto ut:

Den blåa bocken som syns under vissa profilbilder innebär att Instagram har bekräftat att kontot tillhör det varumärke, företag eller den offentliga person som har det. Bocken finns för att öka säkerheten för Instagrams användare och minska problemen med fejkkonton. Verifierade konton syns också högre upp i sökresultat.

Kan jag bli verifierad?

Tidigare har Instagram varit förtegna om hur processen för verifiering går till, men nu kan alltså vem som helst ansöka direkt i appen. Instagram tittar på en rad olika faktorer när de bedömer om ett konto ska bli verifierat eller inte, bland annat att:

  • Kontot måste representera en verklig person eller ett registrerat företag.
  • Kontot måste vara det enda som representerar personen eller företaget. Det går bara att verifiera ett konto per person eller företag, med undantag för språkspecifika konton.
  • Konton med generella ämnen som till exempel @puppymemes verifieras inte.
  • Kontot måste vara offentligt, ha en bakgrundsbeskrivning, en profilbild och minst ett inlägg.
  • Kontot måste representera en person, ett varumärke eller ett företag som är välkänt och eftersökt.

Gör så här för att ansöka:

  1. Gå in i appen och klicka på inställningar på ditt konto.
  2. Välj ”begär verifiering” längre ner och följ instruktionerna.
  3. Vänta och håll tummarna!

Behöver du hjälp att skapa en genomtänkt plan för hur du ska marknadsföra ditt företag i sociala medier? Skicka ett mejl så hör vi av oss!