Karriär

På Crossmedia Communication arbetar vi varje dag för att utvecklas, skapa ännu bättre och smartare kommunikation åt våra kunder och växa som företag. Vi är långtifrån färdiga och söker därför ständigt nya talanger som vill utvecklas tillsammans med oss och bidra till vår resa. Är du en talangfull skribent/copywriter, designer/AD, webbutvecklare, fotograf/filmare eller annan kreatör – hör av dig till oss. Oavsett om du helst arbetar som frilansare eller anställd. Vi söker också ständigt efter målmedvetna säljare och strukturerade projektledare som brinner för att hjälpa både nya och befintliga kunder att förbättra sin kommunikation. Är du rätt person kan vi erbjuda en arbetsplats full av prestigelösa men drivna medarbetare, en avslappnad stämning, spännande kunder och en verksamhet som hela tiden utvecklas.

 

Just nu söker vi:

Strategisk copywriter

Förstår du nyanserna bakom orden och har du förmågan och intresset att hänga med i samtiden och omsätta allt du vet om världen, och våra kunder, i texter och budskap som når fram? Du kan du bli vår nya copywriter.

Som copywriter hos oss vill vi också att du antar utmaningen att tänka strategiskt, att du förutom att vara träffsäker som skribent har god kunskap om den moderna kommunikationsvärlden och förmågan att identifiera och förstå hur våra kunder kan utvecklas – genom god kommunikation.

Vi letar alltså efter någon med lika delar strategi och kreativitet i blodet. En kreatör som förstår vikten av att fråga “varför?” innan jobbet påbörjas.

Hos oss kan du se fram emot ett jobb med mycket ansvar. Du kommer att hjälpa dina kollegor att förstå våra kunders kommunikationsbehov, ta fram strategier och idéer och sedan ansvara för att genomföra delar av dessa – med fokus på text och budskap. En årsredovisning, copy för en webbplats, kanske en varumärkesbyggande kampanj eller ett manus till en reklamfilm – du hittar utmaningen och inspirationen i alla uppdrag.

Vi tror att ett antal år som copywriter på byrå eller som frilansare är en lämplig bakgrund för den här tjänsten. Eller så har du arbetat som journalist, och vill få utrymme för fler kreativa sidor och ditt breda intresse för kommunikation.

Produktionsledare

Med tanke på alla nya uppdrag vi har fått och kommer att få behöver vi ytterligare en strukturerad själ att luta oss mot. Någon som förutom att ha stenkoll på allt även har känsla för god kommunikation, insikt i kommunikationsbranschen och en personlighet som gör det lätt att samarbeta med nästan vem som helst.

Så tänker vi att vår nya produktionsledare är. Och eftersom det här är en till viss del ny roll så kommer den vi anställer också att få ett stort ansvar och bli en förutsättning för vår fortsatta tillväxt, med nya kunder och fler spännande uppdrag.

Som produktionsledare hos oss tar du emot många av beställningarna från våra kunder. Det blir ditt ansvar att se till att all information finns, att se över våra interna resurser och se till att rätt personer involveras i projektet. Du ska kunna förstå, bedöma och vid behov komma med egna idéer om hur uppdraget kan utvecklas och formuleras ännu bättre. Vi levererar alltid med hög kvalitet och därför är det av största vikt att projektet är väl genomtänkt från början. När ett jobb väl är igång är det förstås du som håller i tidsplanen och rapporterar till både kreatörer, kunder och interna beställare.

Med andra ord – du måste ha sinne för struktur och en pragmatisk sida som kan hantera pressade och knepiga situationer. Kanske har du utbildning i just produktions- eller projektledning, eller så har du arbetat i liknande roller inom kommunikations- och mediabranschen. Oavsett vilket är det ett plus om du har erfarenhet från vår bransch, brinner för bra, genomtänkt och modern kommunikation – och verkligen älskar att lösa problem.

Redaktör & skribent

Print är inte dött. Hos oss är det tvärtom, och förra året producerade vi 37 olika tidningar och magasin för myndigheter, branschorganisationer, företag och organisationer. Dessutom får vi in allt mer redaktionella uppdrag för digitala kanaler. Som redaktör & skribent hjälper du oss att fortsätta lyckas på det här området. Du ansvarar och producerar material för ett flertal tidningar, med journalistisk skärpa och relevans. Samtidigt hjälper du till med text till webbplatser, bloggar, sociala medier och andra sammanhang. Det är nödvändigt att du har god känsla och talang för språk och kommunikation, men vi värdesätter också driv och personliga egenskaper som gör att du snabbt hittar fram till både medarbetare och kunder.

Ett arbete där både projekten och kontakterna är många förutsätter även att du är strukturerad och har koll på detaljerna. Arbetet kräver noggrannhet, en kreativ och journalistisk ådra samt full prestigelöshet från både din och dina kollegors sida.

Självklart har du även lätt för att sätta dig in i nya ämnen, oavsett om det rör företagande, ekonomi, arbetsliv, miljö, klimat eller sociala frågor.

Examen i journalistik är en merit, erfarenhet av journalistiskt skrivande en nödvändighet.

 

Om tjänsterna

Alla tjänsterna är på heltid, eller möjligen deltid. Exakt vad och hur kommer vi överens om när vi hittat varandra. Har vi tur så kan, och vill, du bli en del av vårt gäng redan nu under våren.

Du skickar din ansökan till mats.hellstrom@crossmediagroup.se och anger vilken av tjänsterna det gäller i ämnesraden.

Skicka ett mejl till mats.hellstrom@crossmediagroup.se och berätta mer om dig själv och vad du tror att du kan tillföra vårt gäng. Glöm inte att bifoga CV och personligt brev.

Prata med oss

Tror du att vi kan hjälpa dig att kommunicera, synas eller rent av växa? Fyll i din mejladress nedan och skriv några ord om vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa Göran Syrén på 0706-29 39 70 eller Mats Hellström på 0700-84 00 54.